Veckobrev v.17

Veckobrev v.17  24/4 – 28/4 2017

 

I måndags fylldes våra grenar på ”träden” i klassrummet av körsbärsblommor gjorda av silkespapper. Nu ser de ut som träden i Kungsträdgården vi såg på i torsdags. Jättefina. Vi hade också en mattelektion där vi pratade om visarna på en klocka och namnet på dessa som heter minutvisare och timvisare. Vi tillverkade egna klockor som vi kan ha hemma och öva med. Att kunna klockan är svårt och det får vi återkomma till.

På tisdagen var det dags för ”veckans bokstav” som är Pp. Vi hittade massor med ord som börjar på ”p”. Pirater, polis, pizza, potatis, pappa var några av alla ord vi kom på. Det gick också lätt att fylla collagen med bilder från tidningarna. Det fanns parfymflaskor, pärlor, pengar bl.a.

I onsdags såg vi en film om fjärilens livscykel. Vi hade först lyssnat på elevernas kunskaper om fjärilar. De kunde redan innan att fjärilar kan flyga, att de har olika färger och att de innan de blir färdiga fjärilar är larver. I filmen följde vi hur fjärilar lägger ägg som sedan växer till larver. Larverna äter sig stora på blad och när de är färdiga så spinner de en tråd som blir till en puppa. Puppan förvandlas till en fjäril efter 2-3 veckor. Eleverna fick sedan göra en livscykel med hjälp av ris och olika pastasorter. Dessa blev väldigt vackra.

I går, torsdag, såg vi ett till avsnitt ur serien ”Ugglan och kompisproblemet”. Vi diskuterade att det är viktigt att hålla det man lovar. Vi jobbade också i matteboken med siffror. Vi tränar på att forma siffrorna rätt. Efter vår korta förmiddagsrast pratade vi om valborg och tillsammans gjorde vi en valborgsmässoeld av silkespapper.

I dag , fredag, har vi lyssnat på elevernas läsläxor. En ny bok och ett nytt ord har delats ut i dag. Det nya ordet är ”den”. Någon idrott blev det inte idag då vi hastigt bestämde att ha en städdag utomhus inför valborg. Vi har städat och gjort fint utomhus och vi har ätit lunch ute med hela skolan. Vi fick ett diplom med ett spel i som ni kan spela hemma och prata om hur man ska vara rädd om naturen.

Påminn eleverna om att det är viktigt att lyssna på ALLA vuxna i skolan.

Nästa vecka: vi är lediga på måndag 1/5.

På gång: Torsdag den 11/5 åker vi till Skansen i Stockholm. Vi ska titta på djuren och vi hoppas få se många djurungar som kanske har fötts nu i vår. Vi tar med lunch från skolan. Ni får skicka med lite extra fika /smörgås om ni vill. Observera nötförbudet! Vi börjar skolan som vanligt 8.10 men beräknar vara tillbaka ca. 14.30. Kläder efter väderleken. Vi är utomhus hela dagen.

Trevlig helg! Åsa Annika Carina Felix Daad Stephanie

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *