Veckobrev v.18

Veckobrev v.18  2/5 – 5/5 2017

 

Så har vi kommit in i den sista vårmånaden. Maj månad har börjat med strålande varmt väder. I tisdags berättade eleverna hur de hade firat valborg och det var många som pratade om tivolibesök och våreldar.

På tisdagen arbetade vi också med veckans bokstäver som är Cc och Zz. Att hitta på ord på bokstaven z var ganska svårt och det var också svårt att veta om orden stavas med c eller k . Tillsammans går det ändå ganska bra. I stället för att jobba med ipad fick eleverna  slutföra en bild där huvudet på en zebra fanns och eleverna skulle rita dit kroppen. Det blev fina bilder av denna uppgift.

På onsdagen hade vi ett skapande till vårtemat och bokstavsarbetet. Vi färglade efter en förlaga varsin citronfjäril som nu fladdrar på vår tema – vägg.

Vi gick sedan en promenad till naturrutan för att fota vårens utveckling. Vi såg att löven har spruckit ut och vitsippor trängs på marken med blåsipporna. I myrstacken kryllar det av liv.

På torsdagen gick vi tillbaka till naturrutan för att lägga vitsippor i växtpress. Då hann vi också leka tillsammans.  På morgonen hade vi sett ett avsnitt ur serien ”Ugglan och kompisproblemet” där vi diskuterade att man måste våga säga ifrån om något känns fel.

I dag har vi haft idrott men också hunnit med att lyssna på elevernas läsläxor.  Det nya ordet att leta efter i böckerna är ”har”.  I loggboken har vi skrivit om att vi har pressat vitsippor.

Här kommer en lista på vårens aktiviteter

  • 11 maj utflykt till Skansen . Skolstart 8.10. tillbaka ca 14.30. Vi tar med lunch men ni får skicka med extra fika och dryck om ni vill. Kläder efter väderlek.
  • 16 maj utflykt till Skånelaholms slott. Det ligger utanför Rosersberg. Vi åker dit i abonnerad buss. Vi tar med lunch från skolan . Skicka med frukt och vatten . Vi är utomhus nästan hela dagen  .Kläder efter väderlek.
  • 18 maj idrottsdag med halva skolan . Vi är på midgårdsvallen hela dagen . Eleverna är klädda i idrottskläder hela dagen. Skicka gärna med extra dryck.
  • 30 maj utflykt till Mulle meck parken i Ulriksdal. Vi börjar 8.10 som vanligt men slutar ca.13.15. Vi tar med lunch  men ni får skicka med extra fika om ni vill. Vi är utomhus hela dagen.

Trevlig helg! Åsa Annika Stephanie Carina Daad Felix


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *