Veckobrev v.19

Veckobrev v.19 8/5 – 12/5 2017

 

I måndags hade vi ett rejält arbetspass med matte. Detta tränar deras förmåga att under en längre tid koncentrera sig och jobba utan att störa någon annan. Vi jobbar med siffror och antal.

På tisdagen var det återigen dags för bokstavsarbete. Den här veckan bokstäverna ”JJ och Dd”.  Vi hade tre stationer : bokstavsboken, collage och att göra självporträtt med meningar som började på ordet ”Jag”. Bilderna blev fina  och unika.

På onsdagen fortsatte vi med att kombinera temat med en aktuell bokstav. I jord planterade vi ett solrosfrö. Eleverna vet att värme, sol och vatten nu ska få det lilla fröet att gro. Vi förberedde oss också inför Skansenutflykten i morgon. De flesta visste inte vad Skansen är för något så vi tittade på bilder och film för att få ett hum om detta. Vi träffades  också och sjöng om det lilla fröet som ligger gömt i jorden . Den sången är en rörelsesång som eleverna har lärt sig bra. En ny sång vi började med i onsdags är den sång vi ska uppträda med på skolavslutningen.

På torsdagen var vi äntligen iväg till Skansen i Stockholm. Vårt mål med resan var att se om djuren hade fått ungar och att ha ett trevligt minne att dela tillsammans. Hoppas också att vi alla har lärt oss något nytt som vi tidigare inte kände till. Om ni går in på bloggen finns det bilder att titta på från utflykten bl.a. Adressen är : www.tingvallaskolansförskoleklass.se

I dag har vi samlat in elevernas läsläxor. Roligt att så många har gått framåt i sin läsutveckling. Tack för ert stöd i detta. Vi har också dokumenterat hur våra larver växer. I förra veckan fick vi våra larver som vi beställt från England och nu är de en vecka gamla och redan mycket större. Vi ser framåt mot deras fortsatta utveckling…..

Nästa vecka: Tisdag den 16/5 kommer en abonnerad buss och hämtar oss 8.15 för färd mot Skånelaholms slott utanför Rosersberg. Vi kommer att få gå på guidad tur i slottet men också ha tid för lek utomhus. Vi tar med lunch men skicka gärna med extra vatten och frukt. Vi slutar som vanligt 13.00 på skolan.

På torsdag den 18/5 har vi idrottsdag med friidrott på Midgårdsvallen. Alla är omklädda till skolstarten. Vi äter lunch på arenan men man blir törstig så extra vatten är bra att ta med sig.

Ingen idrott nästa fredag den 19/5.

Trevlig helg!

Åsa Annika Stephanie Daad Felix Carina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *