Veckobrev v.20

Veckobrev v.20 15/5 – 19/5  2017

 

I måndags jobbade vi med de två sista bokstäverna i  ”Veckans bokstäver”. Det var Xx och Öö som var kvar. När vi såg avsnittet från bokstavslandet så märkte vi att det inte finns särskilt många ord på X , så vi hittade inga ord förutom musikinstrumentet som heter xylofon. På bokstaven Ö gick det bättre, där hittade vi på bl.a. ödla, öken, över, önskemat och ö.

På tisdagen fick vi en härlig dag vid Skånelaholms slott. Solen sken och vi njöt av att få gott om tid till mat och lek förutom guidning av slottet. Vi gick i två grupper inne på slottet och fick se många spännande saker. Tavlor på väggarna, stora skåp och möbler . Slottet är nästan fyra hundra år gammalt men det är inget kungligt slott. På besök i slottet har ändå en drottning varit. På vinden fanns en samling av gamla allmogesaker som t.ex. spinnrockar, värmelyktor och kardor. Vi åt hamburgare i slottets park och sedan lekte vi tillsammans.

På onsdagen fick eleverna berätta om vad de kom ihåg från utflykten och sedan fick de rita varsin bild från utflykten.

 

I onsdags öppnade vi också växtpressen för att se om vitsipporna hade torkat. Det hade de gjort och vi gjorde bokmärken av dessa att sedan kunna lägga i en bok när man läser.

I går, torsdag, var det dags för friidrott på Midgårdsvallen . Alla eleverna var uppdelade i grupper som tävlade mot varandra i följande grenar: kast med boll, kulstötning, längdhopp och löpning. Vi hade också stafettlekar  tillsammans.  Kul att göra aktiviteter med elever i blandade åldrar.

I dag har vi skrivit i loggboken och också avslutat vårt vårtema.

Den här veckan har vi följt hur våra frön gror i plastmuggarna och vi ser att våra puppor verkar trivas i fjärilsburen. Nu väntar vi på att de ska bli fjärilar… kanske nästa vecka?

 

Nästa vecka:  Vi är lediga på torsdag 25/5 och fredag 26/5. Inget veckobrev kommer.

Tisdag den 30/5 är det utflykt till Mulle Meck parken i Ulriksdal. Vi börjar 8.10 och beräknar vara tillbaka på skolan 13.15. Vi tar med pastasallad och dryck men eleverna får ta med extra fika om de vill. Vi är utomhus hela dagen så se till att de har kläder som passar för väderleken . Det finns vatten att leka med så extra kläder kan vara på sin plats!

Trevlig Helg! Åsa Annika Daad Stephanie Felix Carina


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *