Veckobrev v.35

Veckobrev v.35  28/8 – 1/9 2017

 

Den här veckan har vi fortsatt vårt arbete med att lära känna varandra. Vi har lekt lekar tillsammans ute på den stora gräsmattan. Vi har lekt ”Pepparkakskull” och ” Under hökens vingar”.

I vårt häfte ” Boken om mig” har vi den här veckan pratat om olika känslor. Eleverna har berättat om hur man känner sig vid olika tillfällen t.ex. när man får bada i en pool känner man sig GLAD, när man inte får vara med kan man känna sig ARG och i mörkret kan man känna sig RÄDD. Vi har fotat eleverna där de visat oss olika ansiktsuttryck.

 

Vi har också fortsatt arbetet med våra ”Trivselregler”. Att man ska ”lyssna” på alla är viktigt och även att man ska ”dela med sig” med våra gemensamma saker. Kråkan och prinsessan har varit på besök flera gånger och vi behöver nog lära kråkan ett och annat…

I onsdags hade alla sin första idrottslektion. Mycket tid kommer att gå till att lära eleverna att ta hand om sina kläder, vika ihop handdukar efter dusch osv. I själva idrottssalen fick vi leka lekar med rock-ringar där instruktioner skulle följas och utföras. Vi hann också leka några andra lekar tillsammans. Kom ihåg att skicka med kläder, skor och handduk då flera elever hade glömt att det var idrott. Varje onsdag är det idrottslektion om vi inte säger något annat.

I går diskuterade vi hur många bokstäver vi har i våra namn och vi jämförde och såg att många hade 4 eller 5 bokstäver. Vi gjorde nämligen bokstavslarver som nu sitter på väggen i klassrummet.

Nästa vecka:  På tisdag 5/9 åker vi till ”Mulle- meck” parken  i Ulriksdal med pendeltåg. Vi börjar som vanligt 8.10 och går direkt till bussen. Vi tar med hamburgare att äta och ni kan skicka med frukt som vanligt. Vi beräknar vara tillbaka till13.15.

Föräldramöte tisdag 5/9 kl.18.30. Alla träffas först i matsalen i stora skolan innan vi sedan går ut i klassrummen för att fortsätta mötet. Vi beräknar att det slutar 20.00.

Torsdag den 7/9 är det skolfotografering. Exakt tid vet vi ännu inte.

På gång: tisdag den 12/9 och onsdag den 20/9 kommer de individuella utvecklingssamtalen att äga rum. Vi har satt upp ett papper i korridoren utanför klassrummet där ni själva skriver in ert barns namn på den tid ni själva väljer för mötet. Ju snabbare ni skriver upp er ju fler tider finns det att välja bland! Vi kommer i nästa vecka att skicka med ett formulär med frågor att besvara inför mötet. Det pappret tar ni sedan med tillbaka och vi diskuterar detta på utvecklingssamtalet.

Trevlig Helg! Åsa Annika Daad Stephanie Carita

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *