Veckobrev v.36

Veckobrev v.36  4/9 – 8/9 2017

Först och främst vill vi tacka alla föräldrar som kom och var engagerade på föräldramötet i tisdags. Tillsammans når vi längre… Många skrev upp sig för utvecklingssamtal och ni som ännu inte  bokat en tid uppmanas att så snart som möjligt att göra detta. Samtalstiderna sitter i korridoren utanför klassrummet. Som extra blad i dag finns det en blankett  med frågor att besvara tillsammans med sitt barn. Ta med detta till utvecklingssamtalet där eleven och förälder deltar.

På föräldramötet presenterade Yasmine sig. Hon studerar på lärarhögskolan och gör praktik hos oss under hösten.

Vi har i veckan fortsatt arbetet i ”Boken om mig”. Vi har pratat om känslor men också om att vi är bra på olika saker. Någon är bra på att dansa och någon är bra på att baka.

I tisdags besökte vi Mulle Meck- parken i Ulriksdal. Vi hade en toppendag full med lek och bus. Först sprang alla runt för att se vad som fanns att göra men sedan blev alla lite lugnare och kunde leka bland alla husen, rutschkanorna och fordonen.

På onsdagen fick alla dokumentera utflykten med både bild och text. Bilderna sitter i korridoren utanför klassrummet.

På idrottslektionen lekte vi även denna vecka uppmärksamhetslekar med rockringar. Att lyssna på instruktioner, att inte krocka och samarbeta är färdigheter vi tränar på. Vi hann också leka några andra rörelselekar. Att röra på sig mycket är bra för hälsan.

I går avslutade vi också vårt arbete med trivselreglerna. Den sista regeln är att vi ska ”Hjälpa varandra”. Prinsessan var hjälpsam mot kråkan som hade slagit sig. Vi fick också öva på att hjälpa varandra när vi ritade av våra händer som vi nu satt upp runt trivselreglerna. På händerna skrev eleverna vänskapsord. Hur vill du att en kompis ska vara? Många skrev ”snäll”.

Onsdag den 13/9 springer hela skolan ”Skoljoggen”. Vi kommer att springa en slinga i närområdet och eleverna samlar stämplar för varje varv man springer runt. Detta sker på morgonen  från kl. 8.10 till ca. 9.20. Eleverna behöver att ledig klädsel och idrottsskor på sig. Vi duschar inte. Någon annan idrottslektion blir det inte den dagen.

Torsdag den 14/9 har hela skolan en aktivitetsdag tillsammans. Vi kommer att vara på Midgårdsvallen och ha samarbetslekar. Lunch äter vi på skolan. Vi behöver inte byta om och duscha men sätt på eleverna kläder man kan röra sig i .

Tisdag den 19/9 ska vi på studiebesök i Viby by utanför Sigtuna. Den dagen börjar vi kl.8.00. Vi går då direkt till bussen så kom inte för sent. Ha kläder som passar väderleken och skicka med frukt /smörgås som vanligt. Lunch äter vi på skolan i vanlig tid.

Trevlig Helg! Åsa Annika Daad Stephanie Carita


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *