Veckobrev v.37

Veckobrev v.37  11/9 – 15/9 2017

 

Den här veckan har vi börjat med att dela upp klassen i två grupper. Vi kallas för Raketen och Regnbågen. Vi arbetar på samma sätt i båda grupperna och vi gör det också vid samma tillfälle på dagen. På den vita tavlan sätts ett dagsschema upp med bilder som stöd för eleverna. Vi berättar också vilket ”Mål” varje lektion har och efter lektionen så utvärderar vi ”Målet”.


Varje morgon börjar vi med mandala-målning till lugn musik.

Mycket uppskattat av eleverna. Därefter en samling innan resten av dagen presenteras. På samlingen den här veckan har vi fokuserat på elevernas adresser. Att veta vilken adress man bor på tycker vi är viktigt. I nästa vecka kommer vi att besöka elevernas adresser och de får visa kamraterna var de bor.

I tisdags började  vårt projekt i NTA= natur teknik för alla. På första lektionen handlade det om att prata om vad de känner till om att jämföra och mäta och även se likheter och olikheter i varandras ansikten.

På onsdagen hade vi vår årliga ”Skoljoggen”. Att springa eller promenera runt en slinga i närområdet och samla stämplar tillsammans hela skolan, det är toppenroligt tyckte de flesta. Lite jobbigt också förstås. Där efter blev det många bra tankar och disskussioner om lika- olika, fler-färre och antal. Vi gjorde ett stapeldiagram där vi såg att  ”5” varv var det antal varv som flest elever i vår klass sprang. Dock sprang några färre och några fler.

Vi har i veckan i matteboken också arbetat med begreppen ”lika och olika”. Även de grupplekar vi gjort i klassrummet har handlat om just detta begrepp. Vi har lekt” gör om mig leken” och ”kims lek”.

I går var vi till Sätunaparken där målet var att ha roligt tillsammans. Vi fick också öva oss i hur man uppträder i en buss och kring en busshållplats.

De sånger vi sjungit på musiken har också handlat om vänskap men också om veckodagar. Några av favoritsångerna heter : Vänner, Olika och Ett rött litet hjärta.

Nästa vecka: På tisdag besöker vi den lilla radbyn Viby by strax utanför Sigtuna. Vi kommer att få gå runt i byn och lära oss om hur livet var i byn för ca. 100 år sedan. I ett av husen kommer vi också att få gå in och höra om livet inomhus. En ”gumma” tar emot oss i köket. Eleverna ska ha kläder som passar för att vara utomhus och även ta med frukt eller smörgås. Vi äter lunch på skolan. Vi går från skolgården kl. 8.00 till bussen . Se till att vara i tid då vi inte kan vänta på någon. Kom till skolan kl.7.45 så vi vet att alla är på plats.

På onsdag den 20/9 kommer resterande utvecklingssamtalen att äga rum.

Vi kommer i dag att skicka med en ansökan om bibliotekskort. Lämna den påskriven så snart ni kan . Vi  har bokat in tid för besök på biblioteket i oktober och då kommer alla att få ett eget lånekort.

Trevlig helg! Åsa Annika Carita Stephanie Daad


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *