Veckobrev v.38

Veckobrev v.38  18/9 – 22/9 2017

 

Den här veckan har vi fortsatt vårt arbete med att lära oss våra adresser. Vi har också varit runt i området och eleverna har fått visa sitt hem och vi har fotat eleverna så att numret på huset syns på bilden. Målet är också att man ska känna stolthet när man får visa upp sitt hem för sina kamrater.

I tisdags var vi på utflykt till Viby by utanför Sigtuna stad. Vi fick höra om hur livet levdes för mer än hundra år sedan. Inne i stugan fick vi akta oss för den varma spisen där gumman kokade äppelmos . Hon visade oss en massa saker som hon hade på bordet och hur hon malde kaffe i kvarn och drack det heta kaffet på ett fat. Eleverna lyssnade bra och var tysta och på väggarna utanför klassrummet sitter det nu bilder med texter på det som eleverna kom ihåg från utflykten. 

 

 

 

 

På idrotten i onsdags tyckte eleverna att det var roligt med hinderbanan. De fick öva sin grovmotorik och kroppsuppfattning genom att hänga i linor, göra kullerbyttor, hoppa på studsmatta och krypa upp för en bänk och sedan hoppa ner på en matta.

 

Nästa vecka: Vi har studiedagar på torsdag 28/9 och fredag 29/9. Då är skolan stängd för verksamhet men fritids är öppet för de som anmält närvaro. Ni som inte redan gjort det uppmanas att så snart som möjligt lämna in pappret som fritids lämnat ut i veckan.

Se till att det finns extra kläder för ombyte här i skolan. Kläderna kan ni lägga i korgarna i hallen.

Glöm inte att Loggboken alltid ska ligga i väskan så att eleverna kan klistra in veckobrevet på fredagar och också samtidigt utveckla sin skrivförmåga.

Ni som inte lämnat in ansökan för att få ett bibliotekskort uppmanas att göra det så snart som möjligt. När vi fått in alla lapparna så skickar vi dessa vidare till biblioteket.

Ni får inget nytt veckobrev i nästa vecka då veckan är förkortad.

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Stephanie Carita och Yasemin


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *