Veckobrev v.40

Veckobrev v.40 2/10 – 6/10 2017

 

Den här veckan har vi fått visa att vi kan våra adresser genom att skicka brev till varandra. Spännande att se vem man får ett brev ifrån. Några har tagit med breven till skolan och visat att de kommit fram. Hoppas att alla får ett brev. Adresserna kan alla i alla fall.

I tisdags fortsatte vi arbetet med att jämföra längder på NTA. Att ha en gemensam start och slutpunkt är viktigt för att kunna jämföra. Remsor på elevernas längder sitter nu i storleksordning i klassrummen. Vi har också i matteboken arbetat med lika – olika och kortare- längre. Som skapande har vi gjort löv från halv till hel. Dessa fina höstlöv sitter på väggen utanför klassrummen.

På Bornholm i veckan har vi arbetat med meningar och räknat antal ord. Vi har också arbetat med långa och korta ord och pratat om att lyssna hur lång tid det tar att säga ordet. På idrotten har vi bl.a. lekt tunnelkull och land-skepp- hav. Varje lektion börjar med uppvärmning och vi slutar med avslappning innan duschen.

I går torsdag, hade vi en toppendag i skogen med olika stationer där vi fick samarbeta i grupper . Grupperna bestod av elever från förskoleklasserna och från årskurs 1. Vi fick pröva på stafett, tipspromenad, naturmandala, guldstensjakt, matteuppdrag, byta träd, husbygge och pinnbrödsbak. Vi grillade korv och vi åt också kanelbullar som fritids hade bakat. I bloggen kan ni se bilder från dagen.

Nu börjar vårt tema som kommer att handla om hösten på olika sätt. I dag har vi gjort en mindmap om våra förkunskaper och också sett en film om hösten.

Nästa vecka: Lämna tillbaka biblioteksansökningarna senast  tisdag den 10/10 till oss så att vi kan skicka iväg dessa till biblioteket. Ni som inte lämnar in får ordna med kort på eget sätt.

I dag skickar skolsköterskan med ett brev som ska fyllas i och sedan lämnas tillbaka till skolan . Gör detta så fort som möjligt inför stundande hälsosamtal.

Trevlig helg! Åsa Annika Daad Yasemin Stephanie Carita

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *